Kärkölän liikuntapalveluiden kehittämisiltapäivä

14.06.2016 16:00 - 18:00
Kärkölän kunta kutsuu kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan kehittämis- ja innovaatioiltapäivään
Paikka: Kunnanvirasto, Virkatie 1 (valtuustosali)

Paikan päällä on mm. sivistystoimenjohtaja Petri Käkönen, liikuntaneuvoja Hannele Kaperi ja Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu ry:n seurakehittäjä Kustaa Ylitalo.

- Paikalle voi saapua kuka vaan, joka haluaa kertoa omat ideansa Kärkölän kunnan liikuntasektorin kehittämiseen – ei tarvitse toimia missään järjestössä. Riittää, että on kiinnostunut asiasta ja haluaa ottaa kantaa, kannustaa liikuntaneuvoja Hannele Kaperi.

Kaperi kertoo, että viime viikkoisessa ikäihmisten liikuntapäivässä toivottiin urheilukisoja +70 vuotiaille – eli seniorisarjoja.
- Olisi hauska idea kisailla vaikkapa 60 metrin rollaattorijuoksu. Tilaisuudessa ideoitiin mm. Marttojen kanssa yhteistyössä toteutettavaa terveysruokakurssia sekä ohjattuja liikuntatuokioita uuteen virikepuistoon.

Huhtikuussa järjestetyssä lapsiperheiden liikuntaneuvontapäivässä toivottiin mm. ohjattua parkourkerhoa.

- On tärkeää, että kuntalaisten ääni tulee kuuluviin ja me yhteisvoimin voimme toteuttaa näitä kuntalaisten liikuntaunelmia.

Kaperin mielestä Kärkölän kunnassa voitaisiin esimerkiksi työllistää yhteinen seuratyöntekijä. Tällä hetkellä Kärkölän Kisa-Veikot ovat hyödyntäneet seuroille tarjottua työllistämismahdollisuutta. Kärköläläinen ampumahiihtäjälupaus Juuso Hakala on hoitanut mm. yhdistyksen taloushallintoa. Monessa vapaaehtoisvoimin toimivassa järjestössä saattaa olla kompastuskivenä ettei talousasioita hoitamaan löydy sopiva henkilöä.

- Kevään kunniamaininnan voi myöntää tanssikerhon pystyyn saamisesta kylälle. Aivan huikeaa yhteishenkeä kärköläläisiltä, Kaperi kiittelee.

Osa opettajista kulkee pääkaupunkiseudulta, mutta opetuksen kantavana voimana toimii kärköläläinen Katja Kiikka. Idea lähti kärköläläisisä Sami Yrjönmäen hyppysistä.

Toimijoita tarvitaan ja kaikille löytyy oma paikkansa. Ikääntyneiden liikuntapalveluiden tuottamisessa eläkejärjestöt ovat avainasemassa. Urheilutoiminnan kannalta on tärkeää, että paikalliset urheiluseurat ovat aktiivisia ja heitä voidaan tukea oikealla tavalla. Paikkakunnalla on huippuhyvät liikuntapaikat, jotka ovat kaikkien käytössä. Kunta haluaa omalta osalta tukea järjestöjen toimintaa, kun vaan selvitetään mikä on tarpeellista ja oikeudenmukaista kaikkia toimijoita kohtaan.

Hannele Kaperi haluaa toivottaa kaikki tervetulleiksi yhteiseen kehittämis- ja innovaatioiltapäivään. Illassa esitellään myös kunnan uusi liikuntaneuvoja Helena Kämäräinen. Kaperi sanoo jättävänsä Kärkölän kunnan työpestinsä kyynel silmässä.

- Lähden kehittämään itseäni eli opiskelemaan. Tämä on ollut elämäni paras työpaikka. Ihmiskohtaamiset ovat jääneet sydämeen. Erityisesti Kärkölän työpajojen kanssa toteutettu liikuntaohjelma on ollut omankin työssä jaksamisen henkireikä. Olen päässyt mm. kokeilemaan ilma-aseammuntaa. Kärkölä jää kyllä sydämeeni erityisenä paikkana. Haluan kiittää kaikkia asiakkaitani ja yhteistyötahoja. Liikuntaneuvonnan toteutus jää ammattitaitoisiin ja osaaviin käsiin Helenalle.

MUOKATTU
07.06.2016