Uusia tekijöitä

Nuorten työpaja

työpajaAlli Mäntymäki on aloittanut elokuussa Kärkölän nuorten työpajan vastaavana ohjaajana. Koulutukseltaan hän on yhteisöpedagogi ja tekstiilialan artesaani. Allilla on pitkä työkokemus erityisnuorisotyöstä, mutta hän on työskennellyt myös koulutuksen ja maahanmuuttajatyön puolella. Nuorten työpaja on ympäristö, jossa Alli työskentelee kaikkein mieluiten. Vapaa-aikanaan Alli kertoo viherpiiperöivänsä, kuuntelevansa punkkia ja Beatlesia sekä harrastavansa katutaidetta ja yhteisöprojekteja.

Mira Jääskeläinen on aloittanut elokuussa työpajan työnsuunnittelijana. Miralla on neljä eri alan tutkintoa ja laaja-alainen työkokemus. Miralta hoituu niin remppa- ja tuunaushommat, erilaiset suunnittelutehtävät, lampaiden sorkkien hoito kuin työvalmennus ja ohjaustyökin. Mira toteaa nauttivansa vaihtelevasta, merkityksellisestä työstä ihmisten parissa. Vapaa-aika kuluu keramiikan, äänikirjojen taloremontoinnin parissa ja kuulemma myös luvattoman usein sohvalla tuijottaen telkkarista kaikkea dokkareista hömppäsarjoihin.

Nuorten työpaja tarjoaa työtoimintaa tai työkokeilua 17-28-vuotiaille kärköläläisille nuorille, joilla ei ole koulutus- tai työpaikkaa. Työtehtävät pajalla vaihtelevat muuttuvien projektien mukaan ja tavoitteena onkin suunnata ns. ”seinättömään pajaan”, jossa toiminta tapahtuu esimerkiksi kunnan alueella erilaisissa tapahtumatuotannon tai ympäristön kohennusprojektien parissa. Kuntalaisilta otetaan vastaan ehdotuksia siitä, mitkä yleishyödylliset kohteet kaipaavat tekijää ja joissa nuoret voivat harjaannuttaa työelämätaitojaan.

Kuvassa vasemmalla Mira ja oikealla Alli

Lisätietoja:
Alli Mäntymäki, 044 770 2123, alli.mantymaki(a)karkola.fi
Mira Jääskeläinen, 044 770 2124, mira.jaaskelainen(a)karkola.fi

Muokattu
02.09.2019